blåbärsmuffins

Nyttiga muffins med lite socker, bakade på fullkornsmjöl och med bär istället för sylt. 
12 stora muffins räcker satsen till.

Ingredienser:

  • 3 ägg
  • 1 dl farinsocker
  • 1,5 - 2 dl råsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 2,5 dl fullkornsmjöl av dinkel
  • 2,5 dl dinkelsikt
  • 1,25 dl gammaldags ekologisk mjölk eller havremjölk
  • 1 dl olivolja eller rapsolja
  • 3-5 dl tinade frysta bär eller färska

Gör så här:

  1. Smörj en muffinsplåt för 12 st muffins.
  2. Sätt ugnen på 200°C.
  3. Vispa ägg och socker pösigt.
  4. Vispa ner vaniljsocker, bakpulver och salt.
  5. Blanda sedan ner dinkelmjölet, mjölk och olivolja till en jämn smet. Rör därefter försiktigt ned bären.
  6. Fördela smeten i muffinsformarna, fyll dem ungefär till 3/4 med smet.
  7. Grädda mitt i ugnen, ca 20 minuter.
(Taget från www.annaskipper.se)

Alla 12 muffins innehåller sammanlagt ca: 2363 kcal. En muffin innehåller alltså ungefär 197 kcal

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0