blåbärsmuffins
Nyttiga muffins med lite socker, bakade på fullkornsmjöl och med bär istället för sylt.
12 stora muffins räcker satsen till.
Ingredienser:
- 3 ägg
- 1 dl farinsocker
- 1,5 - 2 dl råsocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 1/2 tsk bakpulver
- 1 krm salt
- 2,5 dl fullkornsmjöl av dinkel
- 2,5 dl dinkelsikt
- 1,25 dl gammaldags ekologisk mjölk eller havremjölk
- 1 dl olivolja eller rapsolja
- 3-5 dl tinade frysta bär eller färska
Gör så här:
- Smörj en muffinsplåt för 12 st muffins.
- Sätt ugnen på 200°C.
- Vispa ägg och socker pösigt.
- Vispa ner vaniljsocker, bakpulver och salt.
- Blanda sedan ner dinkelmjölet, mjölk och olivolja till en jämn smet. Rör därefter försiktigt ned bären.
- Fördela smeten i muffinsformarna, fyll dem ungefär till 3/4 med smet.
- Grädda mitt i ugnen, ca 20 minuter.
(Taget från www.annaskipper.se)
Alla 12 muffins innehåller sammanlagt ca: 2363 kcal. En muffin innehåller alltså ungefär 197 kcal
Kommentarer
Trackback